home | search | help  

>> Οργανωμένες Εκδρομές - Πακέτα<<

ΤΥΝΗΣΙΑ

 

   Εισαγωγή
   Γεγονότα
   Κόστος ζωής
   Αξιοθέατα
   Δραστηριότητες
   Ιστορία
   Περιβάλλον
   Πως θα φτάσετε εκεί
   Περιπλανώμενοι
   Διαβάστε Περισσότερα


Εκδρομές - Πακέτα


 TUNIS
 Tζέρμπα
 ΓΚΑΦΣΑ
 Καϊρουάν
 Καρθάντζ
 Κσαρ Γκιλάν
 Μαντία
 Ματμάτα
 ΜΟΝΑΣΤΙΡ
 Ντουζ
 Πορτ Ελ Καντάουι
 Σους
 Σφαξ
 Ταταουίν
 Τοζέρ
 Χαμμαμέτ

 
ΤΥΝΗΣΙΑ

Πατήστε εδώ για να δείτε τις αναχωρήσεις για τον προορισμό (ΤΥΝΗΣΙΑ)

Πόλεις

Ιστορία

Οι τέχνες στην Τυνησία έχουν επηρεαστεί πολύ από τους διάφορους πολιτισμούς της χώρας. Αρχιτεκτονικές μορφές, παραδείγματος χάριν, η ισλαμική αρχιτεκτονική των αραβικών medinas και οι τρωγλοδυτικές δομές Βέρβερων του νότου. Η ζωγραφική εισήχθη από τους Γάλλους, η παραδοσιακή μουσική έχει μια Αραβική γεύση και η νοοτροπία των σπιτιών λουτρών είναι καθαρά Τούρκικη.

Η Τυνησία μπορεί να είναι η μικρότερη χώρα στη βόρεια Αφρική, αλλά η στρατηγική της θέση, της έχει εξασφαλίσει μια περιπετειώδη ιστορία. Οι Φοίνικες, οι Ρωμαίοι, οι Βάνδαλοι, οι Βυζαντινοί, οι Άραβες, οι Οθωμανοί και οι Γάλλοι, όλοι έχουν επιλέξει την περιοχή κάποια στιγμή. Οι πρώτοι άνθρωποι που εγκαταστάθηκαν στην Τυνησία μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν, πιθανόν βρέθηκαν εκεί καθώς ταξίδευαν βορειοδυτικά από την Ανατολική Αφρική. Πιστεύεται ότι τότε εκεί που τώρα είναι έρημος, τότε υπήρχαν δάση. Τα αρχαιότερα στοιχεία ανθρώπινης παρουσίας χρονολογούνται 200,000 χρόνια πριν.

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωμαίων και Καρχηδονίων άρχισε το 263 π.Χ. και τελείωσε το 146 π.Χ. Το τυνησιακό έδαφος έγινε ρωμαϊκή ιδιοκτησία μετά τον πόλεμο. Ο αυτοκράτορας Αύγουστος την κατέστησε Ρωμαϊκή πόλη το 44 π.Χ., ονομάζοντας την πρωτεύουσα της Αφρικανικής Ηπείρου, των αφρικανικών εδαφών που κατείχαν οι Ρωμαίοι. Η γεωργία έγινε πολύ σημαντική, οι πεδιάδες ανάπτυξης σίτου της Τυνησίας κάλυπταν πάνω από το 60% των απαιτήσεων της αυτοκρατορίας. Οι Ρωμαίοι εγκαταστάθηκαν στις πεδιάδες και στην ακτή της Τυνησίας, όπου σήμερα είναι κύρια τουριστικά αξιοθέατα της.

Στις αρχές του 5ου αιώνα με τη δύναμη της Ρώμης σε τελική πτώση, οι Βάνδαλοι αποφάσισαν ότι η περιοχή ήταν πρόσφορη για "λεηλασία". Σε 10 χρόνια είχαν καθιερώσει την Carthage ως πρωτεύουσα τους και άρχισαν τους… βανδαλισμούς.

Η πολιτική εκμετάλλευσης που ακολούθησαν, τους αποξένωσαν από τον Βερβερικό λαό, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει μικρά βασίλεια.

Οι Βυζαντινοί της Κωνσταντινούπολης πήραν τα εδάφη από τους Βανδάλους το 533 μ.Χ. και τα κράτησαν για τα επόμενα 150 χρόνια.

Το Ισλάμ “εισέβαλε” τον 7ο αιώνα όταν οι αραβικοί στρατοί πέρασαν από την Αραβία και
κατέκτησαν γρήγορα την Αίγυπτο. Οι Άραβες είχαν πάρει όλη τη βόρεια Αφρική από τις αρχές του 8ου αιώνα με το Kairouan ως πρωτεύουσα. Η περιοχή έγινε επαρχία της γρήγορα αναπτυσσόμενης Ισλαμικής αυτοκρατορίας, ελεγχόμενη από χαλίφηδες της Δαμασκού.

Οι Βέρβεροι υιοθέτησαν τις νέες θρησκευτικές διδασκαλίες αρκετά εύκολα. Οι εξεγέρσεις τους συνεχίστηκαν μέχρι το 909 μ.Χ. Μία ομάδα από τους Βέρβερους Σιίτες, οι Φατιμίδες, πήραν τη Βόρεια Αφρική πίσω από τους Άραβες. Η πρωτεύουσα τους ήταν στην Ακτή της Mahdia, αλλά η ενότητα των φυλών κράτησε λίγο. Όταν κάποιες από τις φυλές γύρισαν πίσω στη Sunna, οι φυλές άρχισαν να πολεμούν μεταξύ τους.

Οι συγκρούσεις προέκυψαν πάλι όταν η βόρεια Αφρική βρέθηκε στην μέση του ανταγωνισμού της Ισπανίας και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στα μέσα του 16ου αιώνα. Η Τυνησία άλλαξε χέρια έξι φορές σε περίπου 50 έτη, προτού να την πάρουν οι Τούρκοι το 1574 μ.Χ. οπότε και έγινε μια οθωμανική επαρχία. Η οθωμανική δύναμη διήρκεσε μέχρι το 19ο αιώνα, μέχρι που η Γαλλία έγινε η νέα δύναμη στη δυτική Μεσόγειο και η Τυνησία ήρθε κάτω από την αυξανόμενη πίεση να προσαρμοστεί στους ευρωπαϊκούς τρόπους διοίκησης.

Η Γαλλία χορήγησε ανεξαρτησία στην Τυνησία το 1956, ο Habib Bourguiba, ο οποίος οδήγησε το κίνημα ανεξαρτησίας, έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Τυνησίας. Αποχώρησε από την εξουσία σε βαθειά γεράματα και στη συνέχεια ανέλαβε την εξουσία ο Zine el-Abasine ben Ali το 1987.

Ο διάδοχος του Bourguiba συνεχίζει την πολιτική του προκατόχου του .
Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 1999 ο Ben Ali κέρδισε και επανεκλέχθηκε πρόεδρος. Σήμερα, ο Ben Ali και η κυβέρνησή του συνεχίζουν την πολιτική που οδηγεί στη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Προσελκύοντας τα ξένα κεφάλαια για την ανάπτυξη του τουρισμού, επενδύοντας στη γεωργία, παιδεία, βιομηχανία και το σημαντικότερο, στην ειρήνη, ο Ben Ali ανέβασε την χώρα του μερικά σκαλιά πιο πάνω στην διεθνή πολιτική σκηνή. Η Τυνησία σήμερα, και όλα τα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι η πιο ασφαλής χώρα του Αραβικού κόσμου. Οι άκρο-δεξιοί και φανατικοί ισλαμιστές δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος ούτε μεταξύ πολιτικών, αλλά ούτε και στις καρδιές του φιλήσυχου και ειρηνικού Τυνησιακού λαού. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι επίσης, ότι από τα 11 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας, σχεδόν 30% είναι νεολαία μέχρι 24 ετών...






   


Σημείωση: Προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιστοσελίδα μας ενημερωμένη. Οι πληροφορίες προσφέρονται όπως είναι ("as is") και η εταιρεία δεν αναλαμβάνει ευθύνες για κάθε απώλεια πραγμάτων, βλάβες, παρεξηγήσεις και ταλαιπωρία μεμονωμένων ταξιδιωτών που μπορεί να προκύψει λόγο των πληροφοριών αυτών. Αν ταξιδεύετε μόνοι σας, θα πρέπει να επιβεβαιώνετε τις σημαντικές πληροφορίες όπως έκδοση βίζας, ασφάλεια και υγεία, τελωνεία και μεταφορές.

DAYRISE Holidays αναλαμβάνει ευθύνες εκτέλεσης εκδρομών όπως ακριβώς αναφέρονται στα προγράμματά μας. Καθώς επίσης να σας ενημερώσει για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και να αναλάβει την έκδοσή των.

 




 view slideshow  

   

 

 

home | search | help